Tulenhaltija ja minä - romaani

Tarina Tommi K.J.Taskinen, kuvitus ja taitto Johanna Männistö.

Tarina täynnä värejä, sävyjä ja tunnetta.

Tulenhaltija ja minä on Tommi Taskisen kirjoittama ja Johanna Männistön kuvittama sekä taittama romaani lapsille, nuorille sekä myös aikuisille. Tarinan alkuperäisajatus on peräisin 1970- ja 1980 luvun taitteesta, Tommi Taskisen serkun mielikuvituksen tuote. Vahva tunnekokemus jäi herkän mielen sopukoihin elämään. Tarinan mielikuvittelu jatkui kymmenien vuosien ajan ja löysi muotonsa 2010 -luvulla. Teatteriharrastuksen rohkaisemana Tommi Taskisen tarinaan liittyvät vahvat tunnekokemukset alkoivat piirtyä ensin ajatelmiksi, pieniksi tarinoiksi kunnes syntyi ajatus kokonaisteoksesta. Teksti kaipasi rinnalleen värejä ja sävyjä, välähdyksiä, unenomaisia kokemuksia tarinan tapahtumista.

Johanna Männistö taiteilija Armas Männistön lapsenlapsi, joka kiinnostui taiteista isovanhempiensa myötävaikutuksella. Kuvataiteen tekemisen lisäksi hän oli haaveillut myös teatteriharrastuksesta ja liittyi vuonna 2015 Nimettömiin. Nimettömissä tehdyn yhteistyön rohkaisemana Tommi kysyi Johannaa mukaan kertomaan tarinaa syksyllä 2017.

Teksti sekä maalaukset heräsivät yhteistyössä elämään, sivu ja maalaus kerrallaan, yleensä yöllä. Ensin tuli tekstiä, sitten unikuvia. Lopulta päätettiin julkaista kirja omakustanteena. Tehdään itse ja mistään ei tingitä, tavoitteena jotain kaunista ja koskettavaa. Edetään tunteen voimalla, ei markkinan voimalla.

Kirjassa on 300 sataa sivua, joista noin 100 sivua on värimaalauksia.

min_th_web
tommi_th_web

Kirjan kuvittaja Johanna Männistö (s.1980), graafinen suunnittelija, valokuvaaja ja itseoppinut kuvataiteilija, sai vahvan palon kulttuuriin ja taiteeseen verenperintönä isovanhemmiltaan. Polte näkyy myös harrastuksissa, jotka ovat vieneet muunmuassa ilma-akrobatia-esiintymisiin ja harrastajateatterin lavalle. Kuvataiteessa erityisherkkä taiteilija käyttää voimakkaita tunnetiloja sytykkeenään, mikä näkyy Tulenhaltija ja minä – tarinan yli 100 kuvaa kattavassa, päähenkilön tunnetiloja heijastelevassa kuvituksessa.

Tommi K.J. Taskinen (s.1975) on varkautelainen lakimies, yritysjohtaja, harrastajanäyttelijä ja parantumaton romantikko. Hän ihastui sanoihin, niiden voimaan ja kauneuteen Lundin yliopiston retoriikkakurssilla vuonna 1999. Tunnetilojen havainnointi ja sanallistaminen on hänelle tapa elää ja lisätä ymmärrystä siitä, mitä on olla ihminen. Tätä kutsumusta hän toteuttaa Tulenhaltija ja minä – fantasiatarinan sivuilla.

TILAA KIRJA hintaan 33€ suoraan kauttamme!

Tee ennakkovaraus ja ennakkomaksu osoitteesta osuuskuntarevontulikuu@gmail.com
(Mahdolliset postikulut +5,90€ lisätään hintaan).

Tulenhaltija ja minä - romaani julkaistiin 12.6.2020
Katso julkaisutilaisuuteen ja taidenäyttelyn avajaisiin liittyvä
virtuaalinen elämyskierros alta!
Kierros oli osa Vekara-Varkaus festivaaliviikon ohjelmistoa.

Oletko toimittaja tai asemasi vakiinnuttanut kirja-bloggari? Kysy meiltä maksuttomasta arvostelukappaleesta!